GLOBETOWN VS SMUKFEST

 - vi fylder en container med grej og gear til en musikfestival i Kenya

 

I Globetown arbejder vi for bedre kontakter og mere samarbejde med de afrikanske lande, med sporten og musikken som døråbnere.

 

For at spille sammen er vi nødt til at ha noget at spille på. Derfor fylder vi en container op med udstyr vi kan undvære. Den er allerede halvt fyldt op med sportsudstyr, bolde og mål. Vi fylder den nu helt op med instrumenter der har en historie, eller forstærkere der står og keder sig på lageret. La det komme afsted og blive brugt og skabe en masse glæde. Og lad os få sange og historier tilbage igen - og ikke mindst nye kontakter!

 

Vi samarbejder med gode organisationer for sport og musik i Kibera, Kenya, der laver en sport og musikfestival i dec. 2011 Håber at I vil spille med!

 

De bedste hilsener

Poul Krebs

Protektor, GlobeCulture/Globetown

   

Klik her og se videoklip fra SMUKFEST samt interview med Poul Krebs hvor han fortæller om hvorfor GlobeTown er med på SMUKFEST...

 

I løbet af Smukfest 2011 fylder vi en container med musikinstrumenter, kabler, strenge, forstærkere, mixerpult og mikrofoner mmm. Doneret af danske musikere, musikforretninger, lydfirmaer, sponsorer og publikum – og med bestemmelsessted i Kibera, et slumkvarter i Nairobi, Kenya. Her skal det indsamlede gear bruges i december på Good Governance Festival 2011. En festival der sætter fokus på demokratiet - og hvor lokale stjerner optræder gratis, samtidig med at de giver slumkvarterets up coming talenter mulighed for at være med på plakaten og vise talentet frem. Gear og grej skal efter festivalen bruges i et nystartet øvelokalekompleks i Nairobi, hvor byens mange talentfulde musikere kan få nogle gode vilkår at udfolde sig under.

Hvad de mangler? Ifølge vores kontakt på stedet: Alt! Musikudstyr er dyrt, sjældent og af tvivlsom kvalitet i Kenya – og selv de bedste musikere, er ofte nødt til at leje forstærkere og instrumenter, når de skal ud og spille koncerter. Derfor er det også kun meget få af de Kenyanske talenter, der har mulighed for at udvikle deres musik og talent.  

Udover musikinstrumenter, gear og grej – vil containeren også blive fyldt med sportsudstyr, der allerede er indsamlet af andre gode Globetown kræfter. Globetown har på forhånd skaffet sponsorer der har skænket en 40 fods container til projektet – og efterfølgende vil sørge for at få den fragtet gratis og sikkert til Nairobi. I Nairobi er Globetown i samarbejde med gode lokale folk, der har forhåndssikret at udstyret ender hos talentfulde sportsfolk og musikere. Som del af indsamlingen, håber vi også at kunne få et par danske teknikere/musikere sendt med udstyret til Kenya – hvor de på stedet kan uddanne lokale folk i brugen af det.

 

Se video fra SMUKFEST 2011 med pharfar

og den kenyanske musikstjerne Abbi   KLIK HER..

 

                                   

                       

Det overordnede mål er helt enkelt at sende gear og grej til Nairobi – og få god musik og gode historier retur. Til worldwide spredning via Facebook, Youtube og hvad der ellers er til rådighed af sociale medier. ”Globetown Vs Smukfest – Gear & Grej til Good Governance Festival”, skal være et initiativ der på vaskeægte Smukfest feel-good vis rækker ud over øjeblikket og rører hjertet.

Globetown vs. Smukfest vil være en synlig og arbejdende installation på Smukfest 2011. På festivalens pre camp, Kærlig Heden, afvikler vi den 8. og 9. august den store talentfestival LIVE CAMP – og det baggear musikerne på Live Camp scenen får mulighed for at benytte, vil være det udstyr der senere skal sendes til Kibera. Under selve festivalen indretter vi en container i området mellem P3 Scenen og RytmeHans – hvor publikum festivalen igennem kan komme forbi og læse om Good Governance Festival, se de indsamlede instrumenter, se hvem der har støttet projektet og møde kendte danske musikere, der her vil fortælle om deres støtte til Globetown vs Smukfest.

 

Sponsorer og samarbejdspartnere vil naturligvis være synlige i alt materiale omkring GLOBETOWN VS SMUKFEST - og i en ”Hall of Fame” væg i den container der er omdrejningspunkt på Smukfest 2011. Publikum vi få mulighed for at donere deres pant i synligt opstillede containere på udvalgte campingpladser og ved containeren – mens musikere, sponsorer, lydfirmaer og grejforhandlere, vil blive opfordret til at skænke konkret gear til projektet.

 

På sigt håber vi på at årets ”Globetown Vs Smukfest” er starten på et længerevarende samarbejde - et kulturudvekslingsprojekt, der kan blive en fortsat kilde til inspiration og udvikling af mellemmenneskelige relationer. Og som kan brede sig fra Skanderborg og ud over resten af Danmark – og derfra til udlandet. Den store musikfestival South By South West i Austin, Texas, har allerede meldt op med stor interesse for at være med på containerprojektet fra 2012.

 

PS: Se også linket her, der fortæller om Good Governance Festival 2010 i Kibera, hvor bl.a. vores lokale mand på stedet, den velkendte musiker og bandleader Abbi, var blandt de optrædende: http://www.ms.dk/sw170121.asp

 

SMUKFEST & GLOBETOWN

                              GLOBETOWN Baren lige ved siden af GLOBETOWN Scenen

 

                                                                                               
 

 

 

 

Flot artikel om GlobeTown & SmukFest, Afrika & Musik, Håb & Visioner...

Klik her og læs artiklen...(fra side 20)