Til alle vore partnere, støtter og medlemmer

Sidst på efteråret 2012 blev containeren med sportstøj og musikudstyr tømt i Nairobi. Den ankom i rette tid, da udstyret skulle bruges i forbindelse med ’Peace- and Good Governance Festival’, som blev afholdt den 15. december og ’Peace- and Sports festival’, der blev afholdt den 9. januar.

I kan se mere om ideen og forløbet her: http://www.festivaltv.dk/c850/v6476

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Containeren er tømt og nu er de 6 organisationer der alle har fået udstyr i gang med at fordele kasserne.

Efter godt 365 dage i Danmark til indsamling af sports- og musikudstyr, 95 dage til afklaring af diverse dokumenter, 56 dage på vandet til Mombasa, (med en lille omvej for at undgå somaliske pirater), 27 dage i tolden i Kenya (vi var blevet godkendt, så vi ikke skulle betale told og afgifter) og endnu 16 dage i ”korruptionskarantæne” (som vi ikke betalte), lykkedes det med stor hjælp fra Det Kenyanske Håndboldforbund, Den Olympiske Komite i Kenya og VedvarendeEnergi, at få containeren ind i Kenya. Hele denne ”pakke” kostede kr. 56.000, betalt af Globetown. Udstyret havde en samlet værdi på ca. kr. 800.000.

 

Afsendelsen af containeren har været en omfattende proces for Globetown. Dog ikke værre end, at vi er klar til at fylde en ny container! Vi har allerede erfaret, at både tøj og instrumenter har udfyldt et stort behov hos vore kenyanske partnere.

 

 

 

    

 

  

                               Inden musikfestivalen blev der øvet flittigt på instrumenterne.

Sammen med det øvrige udstyr blev det hele anvendt på Peace- and Good Governance musikfestivalen der blev afholdt på sportspladsen i Kibera. Den kenyanske ngo Culture Connect arrangerede musikfestivalen, som blandt blev finansieret af den Danske Ambassades kulturfond, VedvarendeEnergi og EU kommissionen i Kenya.  

       

 

 

 

 

 

       Juliani og band spiller på festivalen.                                  Fra Danmark deltog Pharfar og Wafande

Inden festivalen lykkedes det at finde et ungt rap-talent, Vicmass, som fik mulighed for at indspille et af sine egne numre på udstyret fra Danmark, som var indsamlet på SMUK festivalen i 2011. Den danske producer Pharfar, som deltog på SMUK-fest’s Globetown scene og Wafande var det danske islæt på festivalen. Sammen hjalp de Vicmass med at få sat musik til hans tekst. Wasabi film lavede billeder til musikken og på selve festivaldagen blev Vicmass udsendt på youtube: http://www.festivaltv.dk/c850/v6485

         

 

 

 

 

 

 

           

            Vicmass er det første unge menneske, som har fået gavn af musikudstyret leveret fra Danmark.

                                    Se Wafande og Pharfar i Go’morn Danmark fortælle om projektet:

                                                 http://go.tv2.dk/morgentv/id-62979072.html

Vicmass er endvidere blevet vist på de nationale tv-stationer i Kenya og en enkelt i Tanzania.

Globetown og SMUK har indgået en toårig aftale med Culture Connect, som blandt andet indeholder, at unge mennesker som ellers ikke har adgang til musikinstrumenter og musikudstyr får mulighed for at lære at spille på instrumenterne og bruge dem i forbindelse med koncerter.

 

 

 

 

 

 

 

Den 9. januar blev der afholdt en ’Peace- and Sports Festiva’l på Kenya’s svar på Parken; Nyayo stadion. Her deltog ca. 500 børn fra 8 forskellige slumområder i Nairobi. Festivalen var afslutningen på et pilotprojekt udført af HandtheBall fra Danmark i samarbejde med Globetowns partner JYSA i Kenya og VedvarendeEnergi. JYSA arbejder på 6 skoler og i 8 områder omkring Nairobi. Børnene fra JYSAs aktiviteter har nydt godt af sportsudstyret, som blev sendt fra Danmark. 

VedvarendeEnergi, ’HandtheBall’ og JYSA havde inviteret til sportsfest, som blev finansieret af den Danske Ambassades Kulturfond og Vestergaard Frandsen og EU kommissionen i Kenya. Freds- og sports festivalen var også en del af et fredsprojekt, som VedvarendeEnergi har gennemført i et af Afrikas største slumområder, Kibera, i forbindelse med det kommende valg d. 4. marts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Freds- og Sports festivalen blev afsluttet med en ’landskamp’. Danmarks hold var en blandet sammensætning af spillere, lige fra tidligere VM-deltagere til Danmarks kommende ambassadør i Bolivia og en TV2 journalist, som er bedre til at skrive end at spille håndbold – men Danmark vandt!!

 

Vi har nu fået placeret alt udstyret hos vore respektive samarbejdspartnere. Sportsudstyret vil blive uddelt når JYSA afholder ’håndboldskoler’. Børnene beholder tøjet, når håndbolddagen slutter. Det Kenyanske Håndboldforbund, som også var en stor modtager af sportsudstyr vil ligeledes dele det ud, når de afholder håndboldstævner.

Endnu en gang stor tak til jer alle. Uden jeres assistance, velvillighed og tålmodighed med Globetown kunne projekterne ikke gennemføres.

I er alle velkomne til at bruge links og andet materiale på jeres hjemmesider og hvor I ellers kan bruge. Hvis der er brug for yderligere oplysninger eller materiale kan I kontakte Erik Junge Madsen (Formand) eller Poul Krebs (Næstformand): info@globetown.dk

Bedste hilsner

På Globetowns vegne

Erik Junge Madsen